Blog

Blog álláskeresőknek

Állást keresel? Pályát módosítanál? Szeretnél az erősségeidhez passzoló munkát találni? Vállalkoznál? 

Itt most sok hasznos ismeretet osztok meg veled a témában.

 

 

Ingyenes tanfolyam

Szeretnél plusz infókhoz is hozzáférni? Olyanokhoz, melyeket csak egy zárt kör érhet el? Iratkozz fel az ingyenes tanfolyamra! 

 
 
 

Miért fontos, hogy az Erősségeinkre koncentráljunk?

Koncentrálj az Erősségeidre! Erősségfejlesztés, Gallup StrengthsFinder

Ha tisztában vagy az erősségeiddel, a Téged az átlagtól megkülönböztető készségeiddel, fejleszted őket és tudatosan építesz rájuk, gyorsabban és könnyebben tudsz állást szerezni, munkahelyet váltani, jobban tudsz teljesíteni a jelenlegi munkádban és elképesztően sikeres leszel abban, amit csinálsz!

Te hogyan keresel munkát?

Te hogyan keresel munkát? Álláskeresési tanácsadás

Mielőtt a cikkemet tovább olvasnád, kérlek, hunyd be a szemed és néhány percre képzeld magad egy munkáltató helyébe és hogy épp egy megüresedett állást kell betöltened. Hogyan töltenéd be az üres pozíciót? Milyen módszert választanál ehhez? 

Segítségként összeszedtem a főbb módszereket. Kérlek, állíts fel rangsort ezek között aszerint, hogy Te mint munkaadó melyik módszert alkalmaznád egy megüresedett állás betöltésére:

Egy jó önéletrajz önmagában (sem)mit sem ér

Önéletrajz Álláskeresési tanácsadás

Az önéletrajz az álláskeresés során továbbra is a legfontosabb névjegykártyánkként funkcionál, amit el lehet készíteni nagyon profin, ami így növeli az esélyeinket, hogy az állást megszerezzük. Igaz, hogy piszkosul el is ronthatjuk, amivel távolabb sodorjuk magunkat a vágyott pozíciótól.

Hogyan álljunk talpra a kudarcból?

Hogyan álljunk talpra állásunk elvesztése után? Álláskeresési tanácsadás

Korábban már írtam arról, hogy ha sikeres akarsz lenni, előbb el kell buknod. Viszont egy nehéz szituációban - és állásunk elvesztése illetve egy új állás szerzése nem éppen könnyű helyzet - sokszor nem vesszük észre azt az utat, amely a kilábaláshoz és végül a sikerhez vezet. A kudarcélmény közepette annyira beszűkül a látóterünk és csak a negatívumokra tudunk koncentrálni, hogy nem vesszük észre az abból kivezető utat.

Ha sikeres akarsz lenni, először el kell buknod!

Sikeres akarsz lenni? Először bukj el! Álláskeresési tanácsadás

A sikeres embereket leginkább az különbözteti meg az átlagosaktól, hogy mindenben a lehetőséget keresik. Így van ez a kudarchoz való viszonyukkal is. Míg egy átlagos ember  a kudarc hatására megbénul, addig egy sikeres ember - először bár szintén leblokkolhat (de ez csak átmeneti, rövid ideig tartó állapot az ő esetében) - a kudarcban is meglátja a lehetőségeket, észreveszi az abból kivezető utat.

Hogyan építs Énmárkát?

Hogyan építs Énmárkát? Álláskeresési tanácsadás

Egy ütős önéletrajz és egy jól megírt motivációs levél már rég NEM írja le a munkatapasztalatok összességét és főleg NEM elegendőek önmagukban egy (jó) állás megszerzéséhez!

Add el magad másfél percben! - Elevator pitch

Elevator pitch Álláskeresési tanácsadás

Van egy módszer, az ún. Elevator Pitch vagy Liftbeszéd, amelynek a lényege, hogy például állásinterjú előtt át tudd gondolni, Te hogyan „adnád el magad” másfél percben a leendő főnöködnek, az állásinterjút lefolytató személynek vagy egy HR-esnek.
 

Az álláskeresés alatt se hanyagold el a kapcsolataid!

Támaszkodj a kapcsolataidra! Álláskeresési tanácsadás

Amikor veszteség ér minket (és az állásunk elvesztése mindenki számára elég nagy csapás), hamarabb tudunk ocsúdni, könnyebben tudjuk magunkat túltenni a megrázkodtatáson, ha vannak körülöttünk barátok, családtagok, ismerősök, akikre támaszkodhatunk az álláskeresésben.

Az emberi kapcsolataink révén hatékonyabbak, energikusabbak vagyunk, könnyebben elérjük céljainkat, gyorsabban találhatunk állást.

 

Mennyit ér egy teszt?

Mennyit ér egy teszt? Álláskeresési tanácsadás

Az interneten rengeteg önismereti és karrier tesztet találhatunk. Ezek között vannak olyanok, amelyek segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat (kollégáinkat és embertársainkat) és vannak olyanok, amelyekkel le tudjuk mérni, hogy milyen adottságaink erősebbek a többinél, amit aztán felhasználhatunk az önéletrajzunkban, a motivációs levelünkben és az állásinterjún is, de mindenekelőtt arra kiválóak, hogy megvizsgáljuk, milyen területen érdemes egyáltalán pályáznunk.

Oldalak