Arra koncentrálj, amire képes vagy

Mik az erősségeid? Álláskeresési tanácsadás

Mindannyiunk és az álláskeresők esetében különösen fontos, hogy ismerjük kimagasló képességeinket, erősségeinket, hiszen csak így tudjuk magunkat hitelesen képviselni mások előtt, például egy állásinterjún a leendő munkáltatónk előtt.

Az alábbi gyakorlat abban segít, hogy arra tudj fókuszálni, amire képes vagy és ne azon görcsölj, amire nem.

 

Lépések:

  1. Fogj egy papírt és húzz középen egy függőleges vonalat.
  2. Bal oldalra írd fel, hogy mi az, amit meg tudsz csinálni, amire képes vagy. Jobb oldalra pedig azokat a dolgokat írd, amelyekre képtelen vagy. Például: képes vagyok szervezni, határidőket betartani, másokat támogatni stb. Képtelen vagyok előrejutni, kockáztatni, gyors döntéseket hozni etc. Természetesen ne az utóbbiakra fókuszálj, de ismerned kell a gyengeségeidet is, hogy tudd, milyen típusú állásra be se add a jelentkezésedet.
  3. Ha kell, nyugodtan használj fel több lapot. Szerintem 50-100 dolgot simán össze tudsz szedni az egyik oszlopba és ugyanennyit a másikba.
  4. Ha elkészültél, válaszd ki a listádból azt a 3-5 tevékenységet, amire képes vagy és amit szeretsz is csinálni.
  5. Keress a múltadból (ha lehet, a közelmúltadból) konkrét példákat, hogy hol és hogyan hasznosítottad ezeket a képességeidet, erősségeidet.

 

Ha a gyakorlatot becsülettel elvégezted, egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy olyan állást találj, amihez tehetséged van és amit nem mellesleg szeretsz is majd csinálni.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>