Az álláskeresés alatt se hanyagold el a kapcsolataid!

Támaszkodj a kapcsolataidra! Álláskeresési tanácsadás

Amikor veszteség ér minket (és az állásunk elvesztése mindenki számára elég nagy csapás), hamarabb tudunk ocsúdni, könnyebben tudjuk magunkat túltenni a megrázkodtatáson, ha vannak körülöttünk barátok, családtagok, ismerősök, akikre támaszkodhatunk az álláskeresésben.

Az emberi kapcsolataink révén hatékonyabbak, energikusabbak vagyunk, könnyebben elérjük céljainkat, gyorsabban találhatunk állást.

 

Az álláskeresők többsége leépíti kapcsolatait

Az állást kereső emberek nagy része életének egyik legnehezebb időszakában épp ezzel ellentétesen cselekszik: bezárkózik, magányosan nyaldossa a sebeit, egyedüllétre vágyik és minden erejével arra koncentrál, hogy minél előbb találjon állást, ahelyett hogy belekapaszkodna a társas kapcsolataiba, mások társaságát, mások támogatását keresné.

 

Ezzel szemben a sikeres álláskeresők

  • Ahelyett, hogy elfordulnának a többiektől, inkább mások támogatását keresik.
  • Jól tudják, hogy ezáltal hatékonyabbá, energikusabbá, jókedvűbbé, kevésbé reménytelennek érzik a helyzetüket, könnyebben ki tudnak mászni a munkanélküliségből, gyorsabban meg tudnak szabadulni annak káros hatásaitól, és kitérők nélkül elérhetik céljaikat. Tudják, hogy jobb teljesítményre képesek, könnyebben veszik az akadályokat, ha családjuk, barátaik, ismerőseik erőforrásaira is támaszkodnak.
  • Tudják, hogy a társas kapcsolatoknak fontos szerepük van a stresszcsökkentésben, az álláskeresés pedig elég stresszes. Azok az álláskeresők, akik több, minőségi kapcsolatot ápolnak másokkal, kevésbé élik meg stresszesnek az álláskeresés időszakát, könnyebben veszik a nehézségeket és a kudarcokból, az elutasításokból is hamarabb tudnak talpra állni.

 

Építsd a kapcsolataid!

A meglévő kapcsolataid ápolása mellett fordíts időt újak teremtésére is. Nyilvánvalóan ez nem kis energiabefektetéssel jár a részedről, de ha ezekből a kapcsolatokból a maximumot kívánod kihozni, azért nagyon sokat kell tenned. Őszintén Te kinek segítenél inkább, annak, akiről csak pár évente hallasz, vagy annak, akivel a múlt héten beszéltél, még ha csak telefonon is?

 

Ha tehát nehéz helyzetbe kerülsz, mert épp elveszítetted az állásod, NE gubódz be, ehelyett inkább keresd mások társaságát, aki segíthetnek, hogy gyorsabban találj állást.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>