Egy jó önéletrajz önmagában (sem)mit sem ér

Önéletrajz Álláskeresési tanácsadás

Az önéletrajz az álláskeresés során továbbra is a legfontosabb névjegykártyánkként funkcionál, amit el lehet készíteni nagyon profin, ami így növeli az esélyeinket, hogy az állást megszerezzük. Igaz, hogy piszkosul el is ronthatjuk, amivel távolabb sodorjuk magunkat a vágyott pozíciótól. Mindennek ellenére mindent nem szabad feltennünk az önéletrajzunkra illetve annak elküldözgetésére! A LinkedIn egyre nagyobb szerepet játszik az álláskeresésben, mint ahogy a kapcsolatok továbbra is nagy jelentőséggel bírnak és vagy még egy tucat más tényező  (és ezek megfelelő kombinálása) is fontos ahhoz, hogy gyorsan és jó állást tudjunk találni.

 

Csupán egy jó önéletrajz nem elegendő!

Rengetegen esnek abba a hibába, hogy szinte csak azzal foglalkoznak, hogy az önéletrajzukból különféle verziókat gyártsanak, s azokat folyamatosan csinosítgassák. Persze nagyon fontos, hogy össze tudj rakni egy ütős önéletrajzot és egy lelkesedéstől duzzadó motivációs levelet, az is fontos, hogy annak tartalmát a megpályázott pozícióra tudd szabni, mint ahogy az is, hogy képes legyél kiemelni benne a lényeget és kihangsúlyozni az erősségeidet illetve még egy halom egyéb dolog is lényeges, hogyha azt akarod, hogy biztosan behívjanak állásinterjúra.

 

Önéletrajz (elküldözgetése) nem egyenlő az álláskereséssel!

Viszont, ha csak azzal foglalkozunk, hogy az önéletrajzunk minél szebb legyen és hogy azt minél több álláshirdetésre küldjük el, óriási hibát követünk el. Azzal sem javítunk a helyzetünkön, ha az önéletrajzunkat gerilla módszerekkel szétküldjük a potenciális munkáltatók százainak e-mailben. Ezzel csak áltatjuk, becsapjuk magunkat, elhitetjük magunkkal, hogy mindent megtettünk azért, hogy állást találjunk. Valójában azonban egy totális kudarcnak tesszük ki magunkat, hiszen alig lesz olyan munkáltató, akiből ez a gerilla taktika pozitív válaszreakciót váltana ki.

De ennél is többet árt a végeredmény, pontosabban az eredménytelenség. Mivel a leveleinkre várhatóan senki nem fog válaszolni, de a hibát nem magunkban, nem a módszereinkben keressük és azt hisszük, hogy csak az önéletrajzunkkal van a baj, ezért tovább szépítgetjük azt - egyébként legtöbbször érdemi változtatás nélkül. Ennél is több kárt okozunk magunknak, ha a visszajelzések elmaradása miatt elkezdjük magunkat marcangolni, hiszen ezzel még tovább apasztjuk az amúgy is megcsappant önbizalmunkat.

 

Röviden: Az önéletrajzunk megírása és annak szétküldése önmagában semmit sem ér!

Például tudtad, hogy az önéletrajzot a munkaadók nagy része alapból nem is szereti és nem is értékeli sokra, mert nem tekinti  hiteles forrásnak. amelyből megtudhatná az igazságot az álláskereső valódi tudását és tapasztalatát, és úgy véli, az tele van "írói túlzásokkal".  És azt tudtad, hogy ha az önéletrajzodat valamelyik elektronikus felületre feltöltötted, ott akár évekig is eltárolódhat és azt bárki láthatja a neten szörfölve? Ez főleg abban az esetben érdekes, ha homlokegyenest eltérő verziójú önéletrajzokkal keresel munkát. Kellemetlen, ha egy toborzó, még inkább ha egy munkáltató, más-más önéletrajzokat talál veled kapcsolatban.

 

És akkor dobjam az Önéletrajzomat a kukába?

Ez nyilvánvalóan túlzás lenne, és amint azt fent is írtam: az önéletrajz továbbra is a legfontosabb névjegykártyád az álláskeresés során, így továbbra is fontos, hogy legyen egy ütős önéletrajzod és ha már itt tartunk egy szuper motivációs leveled is.

Viszont az is igaz, hogy NEM szabad pusztán erre a két kellékre támaszkodnod és ezek mellett  HASZNÁLNOD KELL MÁS CSATORNÁKAT IS! Így például:

  • Keress meg állásközvetítőket, fejvadászokat.
  • Kérj segítséget családtagjaidtól, barátaidtól, volt kollégáidtól, ismerőseidtől. Kérd meg őket, hogy járjanak nyitott szemmel és gondoljanak rád, ha egy megüresedett állásról hallanak. Ehhez persze először tisztáznod kell magadban, hogy mit szeretnél, esetleg azt is, hogy hol, mert csak így tudod megkérni az ismerőseidet, hogy szóljanak, ha az általad leírt munkalehetőségről értesülnek.
  • Az is egy nagyon jó álláskeresési módszer, ha személyesen felkeresed a téged érdeklő munkáltatókat. Persze erre alaposan fel kell készülni, így meg kell tervezni, hogy pontosan mit mondasz és azt is, hogy kinek; kell, hogy legyen egy szuper önéletrajzod stb. Éppen ezért nem javaslom, hogy csak úgy váratlanul beess egy helyre (főleg nem nagyobb cégek esetén), azt meg pláne nem, hogy csak az önéletrajzodat küld el a kiszemelt munkáltatónak e-mailben. Gondolj csak bele, hány darab önéletrajzot kaphat naponta egy hr-es (személyzetis) vagy kisebb cégeknél közvetlenül maga az ügyvezető. Szerinted mi történik az ilyen ismeretlenek által küldött levelekkel? Szerinted bárkinek van naponta 1-2 felesleges órája, hogy ezeket végigolvassa?
  • Mindenekelőtt azt javaslom, hogy állj meg egy pillanatra, és gondold át, hogy MI az, amit szeretsz csinálni, és MI az, amiben profi vagy? MI az, amivel egész nap szeretnél foglalkozni egy munkahelyen? Reálisan mérd fel a tudásodat, a tapasztalatodat, a képességeidet, az erősségeidet, hogy tudd, MIT érdemes keresned. Lehetőleg azt is gondold át, hogy HOL szeretnél dolgozni. Ez alatt nemcsak egy konkrét cégre gondolok, hanem bizonyos feltételekre, munkakörülményekre, amelyek között szívesebben és hatékonyabban tudnál dolgozni. Ha megvan a MIT és a HOL, járj utána, hogy HOGYAN tudod az elképzelésidet, a céljaidat a leghatékonyabban megvalósítani, azaz HOGYAN tudsz a leggyorsabban a lehető legjobb álláshoz jutni. 

 

Röviden: NE add be mindenhova az önéletrajzodat csak azért, hogy megnyugtasd a lelkiismereted. Először végy egy nagy levegőt, és tisztázd magadban, MIT akarsz dolgozni és HOL illetve azt is gondold át, mindezt HOGYAN fogod elérni. Azaz dolgozz ki egy álláskeresési stratégiát.

 

Tudom, hogy ez nem egyszerű feladat, és emiatt pár napig úgy fogod érezni, hogy nem teszel meg mindent azért, hogy állást találj, de hidd el nekem, ha van egy jó stratégiád (tudod, hogy MIT, HOL ÉS HOGYAN csinálj), megsokszorozódik az esélyed, hogy állást találj, sőt, hogy olyan állást találj, ami inkább neked való, ami jobban passzol az erősségeidhez.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>