Ha sikeres akarsz lenni, először el kell buknod!

Sikeres akarsz lenni? Először bukj el! Álláskeresési tanácsadás

A sikeres embereket leginkább az különbözteti meg az átlagosaktól, hogy mindenben a lehetőséget keresik. Így van ez a kudarchoz való viszonyukkal is. Míg egy átlagos ember  a kudarc hatására megbénul, addig egy sikeres ember - először bár szintén leblokkolhat (de ez csak átmeneti, rövid ideig tartó állapot az ő esetében) - a kudarcban is meglátja a lehetőségeket, észreveszi az abból kivezető utat.

Ennek az oka nem más, minthogy a sikeres emberek (ki ösztönösen, ki tudatosan) arra programozzák az agyukat, hogy az mindenben a pozitívumokat keresse és ezáltal mindenre úgy tekintenek, hogy minden, így bármely kudarc, az állásunk elvesztése is esélyt ad a fejlődésre, a tanulásra. Ezért eleve elutasítják azt a szemléletet, hogy a bukás egy rémes és végzetes dolog, ami után csak lejtmenet van.

 

Bukás = lehetőség, fejlődés

A sikeres ember a kudarcaiból is tanul, a kudarcai révén is fejlődik.

Ő az, aki egy bukást követően újult erővel áll talpra, nem azon rágódik, hogy mi történt vele, hanem azt kutatja, vajon mit hozhatna ki abból, ami történt vele. A kudarc őt erősebbé, előrelátóbbá, magabiztosabbá, elszántabbá, hatékonyabbá teszi.

 

Lesd el a sikeres emberek gondolkodásmódját!

Sajátítsd el a sikeres emberek gondolkodásmódját, de még véletlenül se próbáld meg őket egy az egyben lemásolni. Sajnos sokan a siker receptjét abban látják (és árulják), hogy kivételesen sikeres emberek életrajzi történeteit teszik közzé. Azonban senki számára NEM JÁRHATÓ ÚT A SIKERHEZ, HA A MÁSIKAT MEGPRÓBÁLJUK LEMÁSOLNI!

Ugyanis teljességgel kizárt, hogy másvalakivel teljes mértékben azonosulni tudjunk. Lehetetlen, hogy egy másik ember érzelmeit, gondolkodását, viselkedését maradéktalanul a magunkévá tegyük. Az utánzás alatt nem leszünk képesek kiegyensúlyozott személyiséggé válni. Így bárhogyan is próbálkozzunk, nem fogjuk tudni más sikerét lemásolni!

 

Ne más tehetsége után sóvárogj, fejleszd a sajátodat!

Minden embernek megvannak a saját erősségei, konkrét, csak rá jellemző ismeretei, tapasztalatai. Vannak, akik tudatosan erősítik, fejlesztik ezeket, míg a többség azt sem tudja, hogy melyek ezek az adottságai, azzal meg aztán végképp nincs tisztában, hogy az erősségeiből hogyan kovácsolhatna előnyt a maga számára.

Annak ellenére, hogy kutatások bizonyítják: azok az emberek, akik az erősségeikre támaszkodva élik mindennapjaikat,

  • sokkalta (szám szerint hatszor!) elkötelezettebbek a munkájuk iránt
  • és lényegesen (háromszor!) elégedettebbek az életminőségükkel, mint az átlag.

 

A jövőben NE a gyengeségeid fércelésére koncentrálj, hanem az erősségeidre. Tedd át a hangsúlyt arra, AMIT TUDSZ, ahelyett, ami nem megy. Furcsa mód ezáltal - egyfajta pozitív mellékhatásként - a gyengeségeid (a nem domináns gondolataid, viselkedésed, készségeid) is fejlődni fognak.

 

Mi ennek a haszna az álláskeresésben?

  • Ha elsajátítod a sikeres emberek észjárását, Te is észre jobban fogod venni a lehetőségeket.
  • Az álláskeresésben észre fogsz venni olyan lehetőségeket is, amelyek mellett korábban lazán elmentél.
  • Sokkal több és főleg sokkal jobb, sokkal inkább az erősségeidhez passzoló állásra tudsz majd jelentkezni.
  • Hiszen ezentúl már nem csak a korábbi munkádban, eddigi munkaköreidben tudsz majd gondolkodni, hanem sokkal inkább kompetenciákban (kiemelkedő készségeid egyedi párosításában).

Hogy egy példát is mondjak: ha korábban adminisztrátorként dolgoztál évekig, feltételezhető, hogy jó szervező vagy, pontos és precíz, képes vagy a határidőket betartani és a kollégák munkáját összefogni és nem utolsó sorban jól kommunikálsz, tehát valójában te nem csak egy adminisztrátor vagy, hanem egy pontos, precíz, jó szervező és menedzselési készséggel rendelkező ember, aki például projektmenedzsernek is kiváló lenne. Ha ehhez van egy speciális szaktudásod is (pl. gépésztechnikus), akkor ezután olyan munkakörre is tudsz majd pályázni, ahová projekt menedzsert keresnek műszaki vénával. Ez most talán egy kissé suta példa volt, de remélem, hogy sikerült megértetnem veled a lényeget. Ha ismered az erősségeidet és ha szükséges, hajlandó vagy fejleszteni is azokat, olyan lehetőségeket is észre fogsz venni magad körül, amikre csak azért nem gondoltál eddig az álláskeresés közben, mert Te magad sem voltál tisztában sem az erősségeiddel, sem a lehetőségeiddel.

  • Ha csak olyan állásra pályázol, ahol az erősségeidet meg tudod csillogtatni (amit már az önéletrajzodban, a motivációs leveledben és az állásinterjún is megtehetsz), sokkal nagyobb esélyed van az állást megszerezni.
  • Mivel azt csinálhatod, amiben profi vagy, valószínűleg az állásodat jobban fogod szeretni, így jobban fogsz tudni teljesíteni, hatékonyabb leszel, ezáltal magasabb lesz a fizetésed is, tehát összességében elégedettebb leszel a munkáddal, az életeddel.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>