Hogyan álljunk talpra a kudarcból?

Hogyan álljunk talpra állásunk elvesztése után? Álláskeresési tanácsadás

Korábban már írtam arról, hogy ha sikeres akarsz lenni, előbb el kell buknod. Viszont egy nehéz szituációban - és állásunk elvesztése illetve egy új állás szerzése nem éppen könnyű helyzet - sokszor nem vesszük észre azt az utat, amely a kilábaláshoz és végül a sikerhez vezet. A kudarcélmény közepette annyira beszűkül a látóterünk és csak a negatívumokra tudunk koncentrálni, hogy nem vesszük észre az abból kivezető utat.

Ennek az az oka, hogy amikor elbukunk, elveszítjük a reményt is és egyszerűen feladjuk, nem próbálkozunk többet: "Minek próbálkozzak, hiszen úgyis csak kudarcot vallok megint!"

Az efféle magatartás azonban nagyon veszélyes, mert amikor például tehetetlennek érezzük magunkat a munkánkban, ez a tehetetlenség előbb-utóbb meg fog mutatkozni az életünk más területén is, és fordítva. Ha feladjuk, és nem keressük a válságból kivezető utat, azzal SAJÁT ÖNBIZALMUNKAT ÁSSUK ALÁ, hiszen a passzív, kudarckerülő viselkedésünkkel kétségbe vonjuk, hogy a minket ért kihívással meg tudunk birkózni, úgyhogy nem lesz más választásunk, minthogy abban a helyzetben maradjunk, mint amiben vagyunk.

 

Mi a megoldás? Hogyan álljunk talpra?

A kudarc okozta kezdeti bénultság után:

  • szedjük össze magunkat
  • gondoljuk át, hogy mit tanultunk az elmúlt időszakból, mert az álláskeresés időszaka arra is jó, hogy egy kicsit elgondolkozzunk a dolgainkon, az életünkön, amire sokszor nem jut időnk a munkával teli napokon
  • mérjük fel és kezdjük el fejleszteni azokat a készségeinket, erősségeinket, amelyek az átlag fölé emelnek minket a álláskeresésben.

 

Ha így teszünk, megtaláljuk azt az utat, a lehetőségek útját, amely ki fog vezetni minket a krízisből.

Ehhez persze az is kell, hogy a megpróbáltatásokat átmenetinek és ne pedig végzetesnek fogjuk fel illetve éljük meg, így a kudarcot nagyon is korlátozottnak élhetjük meg és reményt adunk a magunk számára, hogy azzal meg tudunk birkózni és ezzel a jövőbeli lehetőségeinkre tudunk koncentrálni. A pszichológiában egyébként ezt hívják pozitív, optimista magyarázó stílusnak. 

 

Na jó, de nem mindenki született optimista!

Ez igaz. Jómagam sem vagyok született optimista. Szerencsére azonban ez az attitűd különféle technikákkal mindenki számára elsajátítható! Mindenkiből válhat tudatos optimista. És ez nem önbecsapás? Nem. Nem arról van szó, hogy eztán már mindent csak rózsaszín szemüvegen keresztül láss. Én azt javaslom, legyen benned egy egészséges optimizmus, egyfajta realista attitűd, amelyben a pozitív életszemléleted, a lehetőségek és a kiút keresése az elsődleges szűrő, de  tartsd életben azokat a képességeidet is, amikkel a negatívumokat, a problémákat és a veszélyeket vagy képes érzékelni, viszont ne hagyd, hogy a vészjelző rendszered minden mást letiltson.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>