Hogyan építs Énmárkát?

Hogyan építs Énmárkát? Álláskeresési tanácsadás

Egy ütős önéletrajz és egy jól megírt motivációs levél már rég NEM írja le a munkatapasztalatok összességét és főleg NEM elegendőek önmagukban egy (jó) állás megszerzéséhez!

Mivel a munkaerő-piacon egyre nagyobb a verseny, az Énmárka építésének egyre nagyobb szerepe van. Az énmárkát, önmarketingként is meghatározhatjuk, aminek a célja, hogy képes legyél ideális munkaerőnek mutatni és "eladni" magad. Nem egyenlő az öntömjénezéssel, a túlzott önbizalommal vagy a mindenkin átgázoló törtetéssel. Inkább egy egészséges énképként fogd fel, amely révén tudatában vagy annak, hogy mire vagy képes, mik az erősségeid és ezt képes vagy az állásszerzés során a megfelelő személyek felé jól kommunikálni.

A személyes szakmai profil építése már rég nem korlátozódik az álláskeresés szűken vett időszakára. Ezért, ha hosszú távban gondolkodsz, akkor is építsd a szakmai imázsod, amikor éppen van állásod és jól érzed magad abban.
Manapság az internet, a különböző közösségi platformok (karrier szempontjából elsődlegesen a LinkedIn, más szempontból leginkább a Facebook) és szakértői blogok temérdek lehetőséget kínálnak a szakmaiságod marketingelésére. Aki ezt jól csinálja, könnyebben építi a karrierjét és gyorsabban talál állást.

Ami pedig a szűkebb értelemben vett álláskeresés időszakát illeti: az énmárka szerepe itt is egyre erősebb. Egy szuper önéletrajz és egy jó motivációs levél már rég NEM írja le a munkatapasztalatok összességét és főleg NEM elegendőek önmagukban egy (jó) állás megszerzéséhez! Ha el akarod adni magad, és főként ha jó fizetésért, akkor az énmárkára is úgy kell tekintened, mint amely önmagad reklámozásához, „eladásához” nélkülözhetetlen.

 

Kivételes lehetőség

Sajnos az álláskeresők többsége NEM építi tudatosan az énmárkáját, a személyes szakmai profilját. Arról most nem írnék, hogy nem szándékoltan mennyire rombolhatjuk az énmárkánkat egy-egy "jól sikerült" közösségi bejegyzéssel, hozzászólással. Viszont éppen az, hogy az álláskeresők döntő többsége nem fordít elegendő figyelmet a szakmai profilja építésére, számodra egy kivételes lehetőséget teremt, hiszen ha elsajátítod ezt a szemléletet és megtanulod a saját márkádat tudatosan építeni, a jövőben könnyebben fogsz állást találni és jobban fogsz tudni érvényesülni a karrieredben! 

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>