Mennyit ér egy teszt?

Mennyit ér egy teszt? Álláskeresési tanácsadás

Az interneten rengeteg önismereti és karrier tesztet találhatunk. Ezek között vannak olyanok, amelyek segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat (kollégáinkat és embertársainkat) és vannak olyanok, amelyekkel le tudjuk mérni, hogy milyen adottságaink erősebbek a többinél, amit aztán felhasználhatunk az önéletrajzunkban, a motivációs levelünkben és az állásinterjún is, de mindenekelőtt arra kiválóak, hogy megvizsgáljuk, milyen területen érdemes egyáltalán pályáznunk.

Mindegyik tesztre igaz, hogy ezek a legtöbb esetben nem konkrét feladatsorok (mint az például egy szellemi / fizikai munkaalkalmassági teszt esetén lenni szokott), hanem inkább értékelések. Előnyük azonban, hogy ezek szakmai előismeretek nélkül, önállóan is kitölthetők és ha megfelelően értelmezzük az eredményeket, az álláskeresésben nagy segítségünkre tudnak lenni.

 

A tesztek veszélyei

Minden teszt magában rejti az alábbi veszélyeket, melyeket azonban elkerülhetünk, ha figyelembe vesszük a következő szempontokat:

 

Egy teszt nem teszt

Soha ne hagyatkozzunk egyetlen teszt eredményére. Mindig járjuk körbe a témát több oldalról is, és hasonlítsuk össze a különböző tesztek eredményeit.

 

Legyünk nyitottak

A tesztek kitöltése, az eredmények összevetése eleve feltételez a kitöltő részéről egyfajta nyitottságot. Ha több teszt is nekünk nem tetsző, számunkra kedvezőtlen eredményt mutat, NE hibáztassuk a teszteket és NE keressünk azonnal továbbiakat egészen addig, amíg egy olyat nem találunk, amelynek az eredménye minket igazol. De NE is essünk kétségbe, és NE térítsen el a számunkra kedvezőtlen teszteredmény a céljainktól. Inkább álljunk meg egy pillanatra és gondolkozzunk el azon, ami a tesztből kiderült számunkra. Gondolkozzunk el a pozitívumokon, azon, hogyan tudnánk az azokban rejlő lehetőségeinket még jobban kiaknázni, de vizsgáljuk meg a negatív eredményeket is, nem azért hogy önostorozzuk magunkat, hogy aláássuk önbizalmunkat, hanem azért, hogy  a kritikából, a kedvezőtlen eredményekből is minél többet tudjunk tanulni, fejlődni.

 

A teszteket ne vegyük szentírásnak

A fentihez kapcsolódik, hogy a tesztek eredményét sokkal inkább csak elgondolkodtató iránymutatásnak, egy jó szándékú véleménynyilvánításnak, javaslatnak tekintsük, mintsem kőbe vésett igazságnak. Egy teszt csak az adott helyzetben értékel minket bizonyos szempontok szerint, de sosem mondhatja (és nem is mondja) ki a végső szót. A döntést mindig nekünk kell meghoznunk.

 

A teszt nem pontosan minket értékel

Akik már jártak nálam akár álláskeresési tanácsadáson, akár önismereti coachingon, erősségeik vagy vállalkozói adottságaik fejlesztése kapcsán, jól tudják, hogy egyfajta "előzetes információszerzésre" én is kitöltetek mindenkivel egy-egy témába vágó tesztet. De - és ez a lényeg - jómagam is mindig hangsúlyozom a teszt eredményeinek ismertetésekor, hogy egy teszt maximum azt tudja meghatározni, hogy a teszt kitöltője egy adott felosztáson belül melyik kategóriába tartozik inkább és melyikbe kevésbé. Tehát a tesztek sokkal inkább szólnak a csoportról, mintsem az egyénről. Ezért van az, hogy az első találkozón átbeszéljük a teszt eredményét, amelyet aztán beépítünk a fejlesztési folyamatba. Épp ezért fontos egy jó teszt, melynek az eredményei kiválóan felhasználhatók az egyéni fejlesztésben legyen szó álláskeresésről, pályamódosításról, karriertervezésről vagy  az az erősségek illetve a vállalkozói adottságok fejélesztéséről.

 

A jobb tesztek többnyire fizetősök

Bár a tesztek világában is igaz a mondás, hogy nem mindig a drágább a jobb, de általánosságban elmondható, hogy a fizetős tesztek komplexebb, a fejlesztés számára biztosabb alapot képeznek.

Jómagam éppen emiatt használom az álláskeresőknél az Insights preferencia értékelő tesztjét, az  erősségfejlesztés kapcsán a Gallup-féle Strengthsfindert illetve a vállalkozói adottságok fejlesztéséhez szintén az amerikai Gallup Intézet által kifejlesztett Entrepreneurial Profile 10-et. Azért az ingyenes tesztek között is találni pár jól használhatót, amelyek álláskeresőknek, pályamódosítóknak és kezdő vállalkozóknak is képesek segíteni.

 

Úgyhogy mindenki bátran használjon teszteket, a hangsúly a HELYES ALKALMAZÁSON van és azon, hogy MIHEZ KEZDÜNK A TESZTEK EREDMÉNYEIVEL.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>