Miért fontos, hogy az Erősségeinkre koncentráljunk?

Koncentrálj az Erősségeidre! Erősségfejlesztés, Gallup StrengthsFinder

Ha tisztában vagy az erősségeiddel, a Téged az átlagtól megkülönböztető készségeiddel, fejleszted őket és tudatosan építesz rájuk, gyorsabban és könnyebben tudsz állást szerezni, munkahelyet váltani, jobban tudsz teljesíteni a jelenlegi munkádban és elképesztően sikeres leszel abban, amit csinálsz!

A teljesítmény fokozásához mindenekelőtt az embert mozgató erőket kell meghatároznunk. Általában ilyenkor mindenkinek a szokásos ösztönzők (anyagi juttatások, cégautó, céges mobil és laptop, beosztásból fakadó hatalom stb.) jutnak eszébe, holott minden ember csak annyit akar, hogy azt csinálhassa nap mint nap, amihez a legjobban ért, amiben a legerősebb.

Éppen ezért HIBÁS AZ A NÉZET, AMI A GYENGESÉGEINK FEJLESZTÉSÉRE HELYEZI A HANGSÚLYT. Elfecsérlünk rengeteg időt, energiát és pénzt, a főnök kötelez minket olyan képzésekre, amelyeken a többségünk nem szívesen vesz részt és szinte semmit sem fogunk a hallottakból átültetni a mindennapi gyakorlatba. A végeredmény: a teljesítményünk semmivel sem lesz jobb.

Nincs is annál frusztrálóbb, mint amikor egy általunk utált feladatot kell végrehajtanunk. A teljesítményünk siralmas lesz. Botorság azt gondolni, hogy gyengeségeinket képzéssel olyan magas szintre tudjuk fejleszteni, mint amiben eleve nagy tehetséggel rendelkezünk. Óriási erőfeszítések árán maximum egy átlagos szintet érhetünk el. De az átlagos nem elég a sikerhez!

Nemcsak az számít, hogy az elvégzendő munkánknak értelme legyen, de az is legalább annyira fontos, hogy szeressük.

A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy a sikeres emberek csak arra fókuszálnak, amiben a legjobbak, amik az erősségeik. Nem a gyengeségeik foltozgatására fecsérlik a drága idejüket. Minden erejükkel azon vannak, hogy abban legyenek a legjobbak, amiben a legtehetségesebbek. Abban teljesítsenek a legjobban, amiben a legerősebbek, amit leginkább szeretnek.

 

Mit tesznek sokan ehelyett?

Sajnos szinte mindnyájunknak van tapasztalata ennek az ellenkezőjéről. Legtöbbünket születésünktől fogva arra trenírozták, hogy mindenből legyünk jók, hogy nézzük meg, a szomszéd kisfiú, kislány milyen jó ebben és abban, kövessük a példáját. Így aztán minimum 30 évig a gyengeségeink felzárkóztatására koncentrálunk. Szerintem, ha most magadba nézel - mint ahogy azt évekkel ezelőtt én is tettem -, eddig talán csak ezzel foglalkoztál és közben megfeledkeztél arról, amihez tehetséged volt / van.

Azt is elég könnyű belátni, hogy a gyengeségeink fércelgetésével roppant nehéz önbizalmat szereznünk, önbizalmat építenünk. Hogy miért? Mert hiába töltjük az egész napot a gyengeségeink javítgatásával, hiába szakadunk meg ebben a lehetetlen küldetésben, akkor sem leszünk olyan sikeresek az adott dologban, mint, akinek természet adta tehetsége van ahhoz és ezt a kimagasló adottságát fejlesztgeti nap mint nap. Ilyenkor persze nem értjük, hogy az a más valaki miért olyan sikeres valamiben, amikor mi is mindent megteszünk és mégis elmarad a látványos eredmény. De miért marad el az eredmény? Hát azért, mert nekünk nem abba kellett volna, nem abba kellene időt, energiát, pénzt fektetnünk, amiben max. arra van esélyünk, hogy átlagossá váljunk. Az átlagos viszont nem elegendő a sikerhez! Egyébként sikerélmények híján egyre inkább csüggedtek, egyre kevésbé motiváltak leszünk, míg végül teljesen elveszítjük lelkesedésünket és az önbizalmunkat. 

 

Mit kell(ene) tennünk ezzel szemben?

Gondoljuk át, mérjük fel: mi az, amit szeretünk és mi az, amihez tehetségünk van? Ha ezzel megvagyunk, fejlesszük erősségekké domináns adottságainkat.

Két rövid kitérő:

  • Miért nem elég, ha valamit szeretünk csinálni? Való igaz, hogy amit szeretünk csinálni, ahhoz nagy valószínűség szerint értünk is és jól csináljuk, de nem szükségszerűen. Elég, ha csak az X-Faktoros előválogatásra gondolsz, ahol az év sztárjelöltjei közül sokan elhiszik magukról, hogy tudnak énekelni és a zsűri kell, szembesítse ennek ellenkezőjével. Én megkockáztatom, hogy valójában nem is szeretnek annyira énekelni és egyszerűen csak ki akarnak tűnni a tömegből csak épp nem jó terepet választottak.
  • Miért kellene az erősségünket tovább fejleszteni? Egyrészt mert sok esetben nem erősségekről, hanem "csupán" olyan domináns adottságokról beszélünk, amelyeket kemény, kitartó munkával nagy esélyünk van erősségekké fejlesztenünk. Másrészt nincs az az erősség, melyet ne lehetne még tovább fejleszteni. Az énekesi példánál maradva: a legnagyobb énekesek pályájuk végéig járnak énektanárhoz, hogy egyre többet és többet tudjanak kihozni énekhangjukból.

 

Az erősségeink azonosítása és fejlesztése önbizalmat ad

Akinek magasabb az önbizalma,

  • könnyebben és gyorsabban talál állást
  • jobb munkája van, többet keres, elégedettebb a karrierjével, az életével
  • jobb az egészsége, kevesebb betegség támadja meg

Minél előbb fedezi fel valaki magában azt, hogy miben tehetséges és minél előbb kezd neki annak, hogy tehetségéből valódi erősséget fejlesszen ki, annál több ideje marad arra, hogy az abban rejlő lehetőségekből profitáljon.

 

Üdvözöllek!

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

Tele vagy kérdésekkel?

Kíváncsi vagy a tanácsaimra?

 

Gyere el az ingyenes tanácsadásomra! >>