ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE Hogyan találj munkát?

Álláskeresők nagykönyve

Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert? Gyakorlati nagykönyv tudatos álláskeresőknek és pályamódosítóknak

 

Az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVÉT azért írtam meg, mert miközben a pénzügyi és gazdasági válság valamint a negyedik ipari forradalom hatására folyamatosan nő az álláskeresők száma, a régen bevált álláskeresési technikák egyáltalán nem működnek, mégis az álláskeresők többsége ezeket a nagyon alacsony hatásfokkal működő módszereket használja, és csodálkozik, hogy a siker elmarad. Ez nem az álláskeresők hibája, hanem inkább azoké a tanácsadóké, akik régi, elavult, több évtizede még jól működő, de a mai viszonyok között teljesen használhatatlan módszerekkel tömik az emberek fejét.
Éppen ezért 2016 (és a következő esztendők) álláskeresői és pályamódosítói legnagyobb feladatának azt tekintem, hogy megértsék ezeket az új trendeket és megtanuljanak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Jelen könyv ebben próbál meg segíteni hasznos információkkal, rengeteg gyakorlati tanáccsal, praktikával, tesztek, kérdőívek és feladatok tucatjaival.

Az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE 382 oldalt tesz ki, melyből több mint 100 oldal teszt, kérdőív és gyakorlati feladat! 2016 év elejére készültem el a második, átdolgozott kiadással, így a könyv a legfrissebb álláskeresési trendeket és információkat tartalmazza.

A 382 oldalas könyv több mint 100 oldal tesztet, kérdőívet és gyakorlati feladatot tartalmaz!

 

Oldalszám: 382 A5-ös méretű oldal

Kiadás éve: 2016 (második, átdolgozott kiadás; az első kiadás éve: 2014)

 

 

90 perc INGYENES tanácsadás ORSZÁGSZERTE!

Ha most megrendeled az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVÉT, 90 perc álláskeresési, karrier tanácsadást kapsz AJÁNDÉKBA! Élj bárhol az országban, egy minimális befektetéssel 90 perc álláskeresési tanácsadáshoz, egy értékes könyvhöz és további ajándékokhoz juthatsz hozzá, melyekről az alábbiakban olvashatsz.

Az álláskeresési tanácsadás során NÉGYSZEMKÖZT átbeszéljük a Téged leginkább foglalkoztató kérdéseket a témában.

Budapestiek számára személyes tanácsadás is lehetséges. Ha valamiért nem tudsz eljönni hozzám személyesen, az álláskeresési tanácsadást - az általam eddig több száz alkalom során használt és jól bevált - Skype videóhívás keretében is meg tudjuk valósítani.

 

Mire számíthatsz, ha 2016-ban keresel állást?

1. Lehet, hogy neked is pályát kell módosítanod

A munkaerő iránti kereslet átalakulása 2016-ban tovább folytatódik. Az első és legfontosabb, hogy egyre több ember fog szembesülni a pályamódosítás kényszerével. Ez egy olyan trend, amit egyre erősebben lehet érezni. Bizonyos szakmákban csak nagyon lassan, vagy szinte egyáltalán nem lehet állást találni. A régi tudások fokozatosan elavulnak, így az átképzés és pályaváltás sokaknál szinte elkerülhetetlen. A Te szakmád mennyire piacképes?

 

2. Az Énmárka építése megkerülhetetlen

Mivel a munkaerő-piacon egyre nagyobb a verseny, az énmárka építésének is egyre nagyobb szerepe van. Az önmarketing azt jelenti, hogy képes vagy ideális munkaerőnek mutatni magad. Ez nem egyenlő az öntömjénezéssel, a túlzott önbizalommal vagy a mindenkin átgázoló törtetéssel. Inkább egy egészséges énképként fogd fel, amely révén tudatában vagy annak, hogy mire vagy képes (és mire nem) és előbbit a karriered szempontjából kulcsfontosságú célcsoportok felé képes vagy megfelelően kommunikálni. A jó önéletrajz és a jó motivációs levél már rég nem egyenlő a munkatapasztalatok összességével ÉS főleg nem elegendőek önmagukban! 

 

3. A technológia egyre inkább uralja az álláskeresést

A technológia térhódítása a munkaerő-piacon egyre látványosabb. A tendencia itt is ugyanaz, mint máshol. A cél a hosszadalmas és költséges emberi munka minimalizálása, vagyis a kiválasztási folyamat automatizálása.

 • Az ún. jelölt követő rendszerek egyre népszerűbbek. Ez azt jelenti, hogy egyre több munkáltató épít saját önéletrajz adatbázist, amibe a jelöltek nem e-mailküldéssel, hanem rövidebb-hosszabb regisztrációs folyamattal jelentkezhetnek a megüresedett pozícióra.
 • Az is egyértelműen látszik, hogy videó állásinterjúkból egyre több lesz. Ennek a lényege, hogy az első interjú HR-es (munkaügyis) nélkül zajlik. A kérdéseket egy program teszi fel, miközben a válaszaidat videóra rögzíti.
 • Elterjedhet az a szoftver is, ami már a jelentkezéskor teszteli a jelölteket. Amikor feltöltöd valahová az önéletrajzodat, már nem csak a személyes adataidat kérik el, hanem minitesztekkel is próbára tesznek. Ez lehet egy szakmai teszt, egy intelligencia- vagy egy nyelvi teszt.
 • De már létezik ún. referencia bekérő rendszer is, amelynek segítségével a HR-es néhány kattintással bekérheti rólad a volt főnököd és a munkatársaid véleményét.

A technológia térnyerésével egyre inkább fokozódni fog a személytelenség. A felvételi folyamatban egyre kevesebb lesz az emberi hang, hasonlóan a szolgáltató cégek telefonos ügyfélszolgálataihoz. Egyre gyakoribb lesz, hogy nem a HR-es fog felhívni, hogy pontosítsa az önéletrajzodban szereplő adatokat, vagy hogy tesztelje az angolodat. Az adatbekérést a különböző szoftverekre fogják bízni, így az emberi kommunikáció szerepe, főleg a folyamat elején egyre kisebb lesz.

 

4. A LinkedIn egyre nagyobb szerepre tesz szert

A LinkedInen rengeteg HR-es van, ezért álláskeresőként lehetőséged van arra, hogy felhívd magadra a figyelmüket. De nem csak a HR-esek miatt érdemes jelen lenned. Fent van sok szakmai vezető is, akikkel neked is érdemes kapcsolatokat építeni!
A LinkedInen ráadásul olyan információkat is szerezhetsz, amit sehol máshol nem tudsz vagy csak óriási energiabefektetéssel leszel képes. Azok számára, akik használják a LinkedInt, ez komoly versenyelőnyt jelent.

 

5. A kapcsolati háló továbbra is kulcsfontosságú

A munkáltatók a megüresedett állásoknak csak alig több mint egytizedét teszik közzé internetes vagy egyéb hirdetésekben. Sok lehetőséget, főleg a kis- és középvállalkozások esetében, ismerősökön keresztül töltenek be és meg sem hirdetik. Ez a tendencia - vagyis hogy ismerősök ajánlásával lehet az állások egy jelentős részébe bekerülni - a jövőben sem fog változni.
Ezért fontosak a kapcsolatok. A kiterjedt kapcsolati hálód révén gyorsabban találhatsz állást! Jó álláshoz meg szinte csak így juthatsz.

 

A fenti trendek nem új keletűek. Jó pár éve kezdődtek el és egyre inkább erősödni fognak.

2016 (és a következő esztendők) álláskeresőinek és pályamódosítóinak legnagyobb feladata az, hogy megértsék ezeket a trendeket és megtanuljanak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

 

Mi másban tud Neked segíteni az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE?

Abban, hogy miképpen

 • tudod visszanyerni az önbizalmad, mert egészséges önbecsülés nélkül nem fogod tudni hitelesen képviselni és eladni magad a leendő munkáltatódnak (sem az önéletrajzodban, sem az állásinterjún)
 • találj magadnak olyan állást, amelyre csak kevesen pályáznak
 • jelentkezz olyan pozíciókra, amiket a munkaadók meg sem hirdetnek. Ha ismered ezt a módszert, a továbbiakban nem szorulsz az álláshirdetésekre!
 • írj ütős önéletrajzot és figyelemfelkeltő motivációs levelet, hogy biztos behívjanak állásinterjúra
 • készülj fel az állásinterjúra, a stresszinterjúra és ne blokkolj le a legváratlanabb kérdések hallatán sem
 • építs énmárkát, amely ma már legalább olyan fontos, mint egy jó önéletrajz
 • használd a közösségi médiát (Facebook, LinkedIn) az állásszerzéshez
 • tárgyalj a béredről, hogy az állásinterjú végén elégedett legyél a fizetéseddel is

Sőt, az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE mellé jár 45+45 (összesen 90 perc) INGYENES tanácsadás, ahol bármilyen kérdést feltehetsz nekem álláskereséssel, pályamódosítással, karriertervezéssel kapcsolatban.

 

A 382 oldalas könyvben több mint 100 oldal tesztet, kérdőívet és gyakorlati feladatot találsz, melyek segítségével sokkal eredményesebb leszel az álláskeresésben, a pályamódosításban!

 

   Beleolvasok a könyvbe >>   

 

Miért érdemes megfogadnod a tanácsaimat?

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

 

Mit mondtak azok, akik már megfogadták a tanácsaimat?

"Istvánról már az első tanácsadást megelőzően elküldött kérdések, tesztek alapján lejön, hogy érti a dolgát, amire a találkozás csak ráerősít. Gyakorlatias ember, nem beszél mellé, objektív és teljesen tisztában van a munkaerő-piaci elvárásokkal. Az önéletrajzom, a motivációs levelem, egy preferencia értékelő kérdőív és számos előzetes, írásban feltett kérdés alapján teljesen összeállt neki a kép a személyiségemről és a helyzetemről, így már az első találkozónkra tökéletesen felkészülve érkezett meg.

Sajnos István előtt más tanácsadóknál is jártam, de velük ellentétben ő nem hagyott magamra, együtt gondoltuk át, hogy mi kerüljön az önéletrajzomba, a motivációs levelembe, közösen építettük fel a Facebook és a Linkedin profilomat és készültünk fel az állásinterjúra. Mindent megmutat, többször elmond, ha kell és sablonokkal is segít. Sőt, a későbbiek során bármikor elküldhettem neki a pályázati anyagomat egy konkrét állással kapcsolatban, mégsem hajtott el soha azzal, hogy ezért külön kéne fizetnem.

Az állásom elvesztése után egyre értéktelenebbnek, feleslegesnek éreztem magam, de István nagyon sokat segített abban, hogy visszanyerjem az önbizalmam. A legjobb, hogy végre volt valaki, akinek bármilyen kérdést feltehettem, mindig kaptam választ. Az ingyenes tanácsadáson túl még négy órát voltam Istvánnál és másfél hónap alatt találtam munkát, pedig előtte már négy hónapja bújtam a hirdetéseket eredmény nélkül. "

Steinbacher Erika, irodavezető
 

„István segítségével készítettem egy új önéletrajzot, motivációs levelet, csináltunk pár próba állásinterjút. Átgondoltuk a válaszokat vagy három tucat potenciálisan szóba jöhető kérdésre. Alig egy hónap után ott tartottam, hogy tízből hat esetben behívtak személyes interjúra. 2015 novemberében pedig sikerült elhelyezkednem. Soha nem hittem volna, hogy csupán négy alkalom tanácsadás ennyit tud segíteni. ”

Pupek Krisztina, pénzügyi menedzser

 

„Sajnos 15 év után elbocsájtottak és új munkahelyet kellett keresnem. De ez 45 éves kor felett nem túl könnyű, főleg, ha az emberrel megutáltatták azt, amit addig csinált és másfél évtizede nem keresett munkát. Szerencsére István segítségével nagyon hamar visszanyertem az önbizalmamat és a lelkesedésemet, szisztematikusan átnéztük a lehetőségeimet. István segített az önéletrajz és a motivációs levél írásában is. Több állásinterjús helyzetet gyakoroltunk be. Két hónap alatt végre abba a helyzetbe kerültem, hogy én dönthetem el, melyik munkaadóhoz megyek dolgozni”

Szántó Imre, kontroller

 

"Köszönöm Istvánnak a segítséget! A Skype-os konzultáció során számos kérdésemre választ kaptam. Az együtt töltött idő hatására tisztábban látom önmagam, értékeimet, erősségeimet. István kiváló szakember, ezenfelül barátságos és segítőkész személyiség. Mindenkinek csak ajánlani tudom."

Virág Ágnes

 

"Rá kellett döbbennem, hogy azok a módszerek, amelyekkel még 2009-ben állást találtam, mennyire nem működnek manapság. Szinte csak az önéletrajzomra és az internetes álláskereső oldalakra hagyatkoztam. Már közel egy éve kerestem munkát, amikor rábukkantam Istvánra a Facebookon. Először is közösen feltérképeztük azokat a munkáltatókat, ahol szívesen dolgoznék. Majd telefonos egyeztetés után személyesen elmentem azokhoz, akik erre nyitottak voltak. István felkészített a személyes találkozásra és több állásinterjús helyzetet is begyakoroltunk, melyek leginkább előfordulhatnak egy ilyen szituációban. Mindenekelőtt persze meg kellett értenem (és el kellett fogadnom), hogy elsősorban a hozzáállásomon kell változtatnom, ha munkát akarok találni. Ebben nagyon sokat segített egy alapos önvizsgálat. Egyébként az első tanácsadástól számított 3 hónapon belül sikerült munkát találnom a területemen. Köszönöm!"

Fodor Anna, asszisztens

 

„Vállalkozást terveztem indítani és ennek apropóján kerültem kapcsolatba Istvánnal. Először kicsit féltem, hogy ugyanazokat a közhelyeket fogom visszahallani, amiket szinte minden tanácsadótól. Viszont arra gondoltam, mivel az első alkalom ingyenes és a nemzetközi hírű Gallup Kutatóintézet tesztjét használja, hát mit veszíthetek. Szerencsére kellemes meglepetés ért. István nagyon gyakorlatias ember, aki egy intenzív nap és három alkalom utánkövetés alatt rendet tett a gondolataimban, és rávilágított az erősségeimre és arra, hogyan tudnám a képességeimet jobban kamatoztatni a vállalkozásomban.”

Holcz Éva, építőmérnök

 

"Úgy alakult, hogy 2014-ben egy csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtottak, ami teljesen kikészített. Félszívvel ugyan, de kerestem állást, viszont szinte sehova nem hívtak be. Ekkor találtam rá véletlenül István hirdetésére, akivel 2 alkalom Skype-os tanácsadás után arra jutottunk, hogy ne erőltessem a régi szakmámat és valósítsam meg egy fiatalkori álmomat. Némi átképzés után létrehoztam egy saját kis virágszalont. A kapcsolatot azóta is tartjuk Istvánnal, akinek köszönöm a segítséget!"

Kovács Éva, virágkötő

 

"István tanácsai alapján pár órán belül összeraktam egy új önéletrajzot, olyat, amit jó volt elolvasni, ráadásul még hazudnom sem kellett.

Nagyon sokat tanultam a próbainterjúból, ahol számos olyan szempontot, munkaadói elvárást tudtam meg, melyekre soha sem gondoltam volna magamtól.

Három alkalom alatt olyan sokat tudtam meg magamról, annyi pozitív energiával és gyakorlati tudással lettem gazdagabb, ami nemcsak az álláskeresésben, de az élet más területén is hasznomra lesz. Tényleg csak jót tudok mondani Istvánról."

Nagy Géza, projektmenedzser 

 

"10 év alatt sajnos teljesen meggyűlöltem a korábbi munkámat. Minden reggel görcsbe rándult a gyomrom munkába menet. Így elkezdtem teljesen új lehetőségek után nézni. Istvánnal közösen feltártuk, hogy mi az a terület, ami nekem való, ahol jóval nagyobb önállóságot kapok. Szerencsére az akkori főnökömmel sikerült megbeszélnem, hogy más munkakörbe helyezzen át. Azóta újra élvezem a munkámat, és alig várom a következő napot, az újabb feladatokat. Köszönöm István!"

Bálint Mónika, kereskedelmi ügyintéző

 

AJÁNDÉK ÖNISMERETI TESZT!

Az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE megvásárlásával egy komplex, 39 oldalas ÖNISMERETI TESZTet kapsz AJÁNDÉKBA. Ezért a tesztért - ha külön vásárlod meg - 1.990.- Ft-ot kérek. Megjegyzem, ennél jóval többet ér.

A teszt segítségével pontosan azonosíthatod, hogy életed adott pontján hol állsz, és hová akarsz, merre érdemes tartanod. A magad által készített önismereti tükörbe nézve, képességeidet felmérve, eldöntheted, hogy milyen jellegű munka a neked való, milyen munkát érdemes keresned és miben van esélyed a sikerre.

 

   Ízelítő a tartalomból >>   

  

-30% az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE árából!

A 90 perc INGYENES tanácsadás és az AJÁNDÉK Önismereti teszt mellé még további kedvezményt is adok. Az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE eredeti ára: 9.990.- Ft, amit most csupán 6.990.- Ft-ért rendelhetsz meg! Egy hasonló témájú könyv ára elérheti akár a 25 ezer forintot is! Hogyan tudom ilyen olcsón adni? Egyrészt az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVÉT elektronikus formátumban adom ki, így nincsenek nyomtatási költségek. Másrészt, mivel én magam árulom a saját könyvemet, nekem nem kell a nagy- és kiskereskedők árrését beépíteni. 

 

ÖSSZEFOGLALVA: MIT KAPSZ TŐLEM?

Csupán 6.990.- Ft-ért megkapod a 382 oldalas ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVÉT
+ 90 perc INGYENES álláskeresési, pályamódosítási tanácsadást
+ egy 39 oldalas, komplex Önismereti tesztet

Jól hangzik, nem? Mire vársz? Rendeld meg most az ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVÉT, és szerezd meg az Önismereti tesztet, valamint vedd igénybe a 90 perc AJÁNDÉK tanácsadást! 

 

A megrendeléssel kapcsolatos tudnivalók

 • Először kérlek, töltsd ki az alábbi Megrendelést, és kattints a Megrendelem gombra.
 • Ezt követően egy, a megrendelést visszaigazoló e-mailt kapsz tőlem, amit a rendszer a megrendelésedben feltüntetett adatok alapján automatikusan generál és küld el számodra az űrlapon feltüntetett e-mail címre.
 • A visszaigazoló e-mail tartalmazza azokat az információkat (így például a bankszámlaszámomat; vagy hogy mit kell beírnod a közlemény rovatba a jobb beazonosíthatóság végett; egyéb, a megrendeléssel kapcsolatos fontos tudnivalókat), amelyek ahhoz szükségesek, hogy a megrendelt eKönyv ellenértékét át tud nekem utalni.
 • Fizetési módok: mivel az általad kiválasztott könyvet elektronikus formátumban kapod meg tőlem, ezért utólagos fizetésre nincs lehetőség. Az eKönyv összegét kizárólag előre utalással vagy banki befizetéssel tudod rendezni! Megértésedet köszönöm. Ha számodra egyik fizetési mód sem megfelelő, kérlek, írj az info@szfszakerto.hu e-mail címre!
 • Legkésőbb az utalásodat / a befizetésedet követő munkanapon, a megrendelésben megadott e-mail címre elküldöm az eKönyvet.
 • Ha a megrendeléssel, esetleg a könyvvel kapcsolatban bármi kérdésed, kérésed van, bátran tedd fel azt az űrlap "Megjegyzés" rovatában, vagy írj az info@szfszakerto.hu e-mail címre.

 

A megrendeléshez kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot:

Az eKönyvet a fizetést követő munkanapon küldöm el neked.

A könyv címe: ÁLLÁSKERESŐK NAGYKÖNYVE Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert?

Ára: 6.990.- Ft

Ha eltér a Megrendelő nevétől!
Irányítószám, település, utca, házszám stb.
A könyv megvásárlásával 90 perc INGYENES tanácsadásra vagy jogosult. Jelöld meg, ha élni kívánsz a lehetőséggel. Természetesen ezt KÉSŐBB is igényelheted! Erről a könyv is tartalmazz leírást.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
12 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.