Magamról

Tóth István vagyok, 7 éve dolgozom álláskeresőkkel, eddig több mint 3 000 önéletrajzot láttam és állásinterjúra több mint 1 000 embert készítettem fel.

Pontosan tudom, mik a munkaadók elvárásai, melyek az álláskeresők leggyakoribb hibái, mitől jó egy önéletrajz és egy motivációs levél és azt is tudom, hogyan lehet valaki sikeres az állásinterjún. Emellett abban is tudok segíteni, hogy hol érdemes állást keresned, és hogyan szerezhetsz (teremthetsz) magadnak állást.

Oktatóanyagaim, személyes konzultációim, ingyenes tanfolyamom és az ingyenes tanácsadásom segítségével mára több mint ezer álláskeresőnek segítettem az elhelyezkedésben.

Ha álláskeresőként hozzám fordulsz, a legeredményesebb álláskeresési technikákat tanítom meg neked, hogy minél előbb megtaláld és elnyerd az új állást. Nem egy fejvadász vagyok, aki munkaadó cégek megbízásából választ ki és közvetít munkaerőt, hanem közvetlenül a jelölteknek, az álláskeresőknek segítek az elhelyezkedésüket felgyorsítani.

Az amerikai Gallup Intézet Erősségfejlesztő programjával, a StrengthsFinderrel mintegy öt éve ismerkedtem meg és eddig több száz álláskereső esetében használtam  a módszert eredményesen.

Az álláskeresőknél alkalmazott erősségfejlesztési módszer kapcsán elkezdtem tanulmányozni a Gallup Vállalkozásfejlesztési programját, az Entrepreneurial Profile 10-et. A vállalkozói adottságok fejlesztési programot azóta közel hatvan vállalkozó ügyfelemnél volt szerencsém alkalmazni. Egy részük induló vállalkozás volt (többségükben olyan munkavállalók, akik az állásuk elvesztése után vállalkozás indításában gondolkodtak), más részük gyakorló vállalkozó, akik szerették volna még hatékonyabbá, még jövedelmezőbbé tenni vállalkozásukat.

 

Miben tudok segíteni?

Ha álláskereső vagy, abban, hogy miképpen

 • add el ügyesebben magad a leendő munkaadódnak
 • írj megnyerő önéletrajzot és motivációs levelet, olyat, ami alapján biztos, hogy behívnak interjúra
 • készülj fel az állásinterjúra, és adj jó válaszokat  a neked szegezett kérdésekre
 • alkalmazd a kiemelkedően hatékony álláskeresési technikákat annak érdekében, hogy lerövidítsd az álláskeresés időszakát, és szerezz magadnak egy jó állást.

 

Ha a jövőben vállalkozóként szeretnéd kipróbálni magad, 

 • segítek, hogy tudd azonosítani, erősségekké fejleszteni és a mindennapokban is alkalmazni a domináns vállalkozói adottságaidat
 • ez azért fontos, mert minden sikeres vállalkozó rendelkezik valamilyen kombinációban 10 kiemelkedő adottsággal
 • a tanácsadás eredményeként megtudhatod, hogy Te milyen vállalkozói adottságokkal és milyen mértékben bírsz
 • tudni fogod, hogy mit érdemes erősséggé fejlesztened (és mit kell másokhoz delegálnod)
 • konkrét útmutatót, fejlesztési tervet dolgozunk ki a vállalkozói készségeid tökéletesítésére.

 

Tudást és tapasztalatot bárki szerezhet, ezek nem fognak megkülönböztetni Téged másoktól, és nem fognak kiemelni a tömegből. Az erősségeid és főleg azok kombinációja azonban csak rád jellemzőek! Ha ezekkel tisztában vagy, tudatosan fejleszted őket és célzottan építesz rájuk, hamarabb tudsz hozzád illő állást szerezni, nagyobb eséllyel tudod megvalósítani az ötletedet, hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tudod tenni vállalkozásodat.

Röviden: elképesztően sikeres leszel abban, amit csinálsz.

 

Hogyan tudok segíteni?

INGYENESEN

 • online álláskeresési tanfolyam
 • blog, ahol az álláskeresésről olvashatsz rengeteg hasznos bejegyzést
 • ingyenes négyszemközti tanácsadás akár személyesen, akár Skype videohíváson keresztül

 

Prémium szolgáltatásaimon keresztül

 • személyes álláskeresési, pályaorientációs, karrier illetve vállalkozásfejlesztési tanácsadással
 • prémium oktatóanyagaimmal:
  • KARRIERKÖNYV: Hogyan találj munkát? Hogyan csinálj karriert? Gyakorlati kézikönyv álláskeresőknek, pályamódosítóknak
  • Önismeret és Önérvényesítés: Milyen munka a nekem való? Miben van esélyem a sikerre?
  • Önmenedzselés támogatása: Mitől vagy boldog, elégedett? Mi a célod az életben, a karrieredben?
 • kiscsoportos állásszerző tréninggel

 

Alapelveim

Minden az önismeretre és az önbecsülésre épül

Hiszek abban, hogy csak olyasvalaki képes viszonylag rövid idő alatt jó állást találni, aki pontosan tudja, hogy mit akar, tisztában van az erősségeivel, az értékeivel. Hiszen másként hogyan tudná valaki hitelesen képviselni, a leendő munkáltatójának "eladni" magát anélkül, hogy ismerné és a megfelelőképpen értékelné önmagát? Hogyan tudna valaki pályát módosítani anélkül, hogy tisztában lenne saját magával, az értékeivel, a lehetőségeivel? Hogyan tudná valaki a maximumot kihozni a vállalkozásából, ha a saját erősségeivel sincs tisztában? Éppen ezért az összes fejlesztő programom az alapos önismeretre épül.

Önismeret nélkül jó állást keresni, tehetségeink ismerete nélkül egy vállalkozást sikerre vinni nagyjából olyan, mint tűt keresni a szénakazalban fémdetektor nélkül. Meg lehet próbálni, csak épp nagyon hosszadalmas lesz és rengeteg felesleges munkával valamint csalódások tömkelegével fog járni.

 

Az erősségekre és a jövőre fókuszálok

A tanácsadásaim során a lehetőségekre koncentrálok, mintsem a problémákra. Ahelyett, hogy azt kutatnám mi a rossz, mi a hibás, mi hiányzik, mit kell megjavítani, én inkább arra helyezem a hangsúlyt, mi az, ami jól működik és miért. Az álláskeresőben, a vállalkozni vágyóban meglévő domináns adottságokra, az erősségekre, a lehetőségekre és a jövőre fókuszálok. Tapasztalatom szerint csak ez a fajta szemlélet képes hatékonyan működni.

Természetesen a múltnak is megvan a maga szerepe, így például az álláskeresési tanácsadás legelején, az önbizalom helyreállítása során a múltbéli eredményeket vesszük számba, de ennek csak annyiban van jelentősége, hogy segítségével meg tudjunk alapozni a jövő sikereinek. Az álláskeresővel közösen tárjuk fel, hogy melyek azok az értékek, szokások, magatartások, melyekre büszke lehet, mi az, amire építhet. Együtt térképezzük fel az adottságokat, a lehetőségeket, az erősségeket és a versenyelőnyöket, melyeket a jövőben hatékonyabban kell(ene) alkalmazni az új állás mihamarabbi megszerzése érdekében.

Röviden:

A tanácsadásaim során a(z)

 • múlt helyett a jövőre
 • problémák helyett a megoldásokra
 • negatívumok helyett a pozitívumokra
 • gyengeségek helyett az erősségekre
 • akadályok helyett a lehetőségekre fókuszálunk.

 

Praktikus, naprakész és használható ismereteket adok át

Fontosnak tartom, hogy az álláskeresők, az induló vagy gyakorló vállalkozók jól hasznosítható, gyakorlati tudást kapjanak tőlem. De mit sem ér ez, ha az ismeretszerzés nem párosul a tudás intenzív és folyamatos hasznosításával. Például tudtad, hogy egy átlagos képzés után az elsajátított ismereteknek legfeljebb a negyedét (!) hasznosítjuk. Ezért nem elég valamit megtanulnunk, azt alkalmazni is tudnunk kell. Én ebben is segítek.

Miközben a pénzügyi válság és a negyedik ipari forradalom hatására folyamatosan nő az álláskeresők száma, a régen bevált álláskeresési technikák egyáltalán nem működnek, mégis az álláskeresők többsége ezeket a nagyon alacsony hatásfokkal működő módszereket használja, és csodálkozik, hogy a siker elmarad. Ez persze nem az álláskeresők hibája, hanem inkább azoké a karrier tanácsadóké, akik régi, elavult, több évtizede még jól működő, de a mai viszonyok között teljesen használhatatlan módszerekkel tömik az emberek fejét. Épp ezért nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a régi, de jól bevált módszerek mellett a legfrissebb trendekkel is megismertessem az álláskeresőket.